Продаж нерухомістi в Болгарії на первинному і вторинному ринках
Пошук нерухомості

Чим славиться болгарська кухня - що варто зїсти в Болгарії?

їжа на столі

Ми пропонуємо, що поїсти в Болгарії, щоб сповна насолодитися традиціями та культурою цієї країни. Місцеве прислів'я говорить, що хороша їжа говорить сама за себе. З ним важко не погодитися, адже болгарська кухня, безумовно, одна з найсмачніших в Європі. На його характер сильно вплинуло географічне розташування цієї країни, на кордоні Європи та Азії, що дозволило переплести смаки та традиції страв сусідніх країн. Тут помітний вплив грецької, турецької, сербської, румунської та близькосхідної кухні. Саме ця суміш мультикультуралізму робить його смачним і різноманітним.

Чим славиться болгарська кухня? Переважно свіжі інгредієнти. Багато страв готуються на основі свіжих овочів, зелені, спецій, рису, сиру та м’яса, наприклад баранини, свинини або дичини. Більше того, болгарські рибні страви одні з найкращих у світі – перебуваючи в цій країні, обов’язково дізнайтеся, яку рибу їдять у Болгарії. Незалежно від ваших уподобань у їжі, тут обов’язково знайдеться щось для вас! Отже, якщо вам цікаво, де найкраще поїсти в Болгарії, перегляньте цю статтю.

Болгарська кухня - особливості

Що ви їсте в Болгарії? Кухня тут поживна і в той же час легка. Більшість страв гасять, запікають або готують на пару, а м’ясо зазвичай готують на грилі. Важливими інгредієнтами тут є йогурти та сири, які можна їсти як доповнення до їжі або окремо. Найпопулярнішим сиром є сирен, білий і солоний сир з овечого або коров'ячого молока. Він трохи нагадує популярну фету. Помідори у всіх видах і перець додають у багато страв.

В якості спецій болгари найчастіше використовують часник, кервель, гострий перець, кмин і чебрець, тому їх страви виходять ароматними і виразними на смак. До страв тут подають кисле молоко, коров’яче або буйволине молоко, дуже цінне завдяки наявності хороших бактеріальних культур. Крім того, болгари люблять фруктові соки і каву - джезву, яку варять з цукром, на повільному вогні, обережно, щоб напій не закипів. Відомий болгарський алкоголь з відсотками - ракія, виготовлена ​​на основі фруктів. Також тут популярні кукурудзяні, пшоняні та дріжджові вина.

Що варто поїсти в Болгарії? Найпопулярніші страви

Що варто їсти в Болгарії? Безумовно, варто спробувати характерні страви місцевої кухні, які зроблять перебування в країні привабливішим і дозволять краще зрозуміти її душу. Болгарська кухня не надто складна, і її сила полягає в різноманітності. Що поїсти в Болгарії?

Баниця - традиційний болгарський пиріг з пшеничного борошна та олії у формі коржа або равлика, який прошаровується білим сиром (зазвичай сиреном), а також шпинатом, м'ясом, грибами або яблуками - і запікається в духовці. Найкраще ще тепле. Зазвичай їх їдять на сніданок, запиваючи айраном, кефіром або бозою — напоєм із ферментованої пшениці.
Шопський салат - мабуть, найпопулярніше блюдо болгарської кухні. Його назва походить від єнотів, мешканців гірських околиць болгарської столиці. Салат складається зі свіжих овочів: огірків, помідорів, перцю, цибулі, посипаних тертим сиром. Зазвичай його подають перед основною стравою на обід разом із ракією.
Гювеч - різновид рагу, але готується особливим способом. М'ясо і овочі тут готуються окремо і з'єднуються тільки на завершальному етапі. Блюдо подається в глиняному посуді разом з білим хлібом або рисом.
Чорба - одноварене блюдо у вигляді густого і гострого супу. Складається в основному з квасолі та помідорів, а також цибулі, моркви та м’яти або свіжої кропиви як доповнення. Також в суп можна додати нарізану ковбасу.
Таратор – традиційний болгарський холодний суп з огірків на основі місцевого кислого молока, який за смаком нагадує вершковий йогурт, а також має багаті поживні властивості. Змішується з водою, а потім обов’язково додається кріп і приправляється сіллю, часником і горіхами. Чудово охолоджує і освіжає.
Кебабче - довгасті котлети, чимось нагадують сербські чевапчичі, які готують на грилі з фаршем з баранини, яловичини або свинини, приправленим цибулею і кмином. Вони володіють вишуканим смаком і димним, м’ясним ароматом.
Каварма — популярне ситне блюдо зі свинини та овочів, запечене з сиром. Є також запечений варіант.

Резюме

Це лише деякі з багатьох смачних страв, які може запропонувати Болгарія. Що варто з'їсти і спробувати? Рішення за вами, ми рекомендуємо все! Ми гарантуємо, що ви закохаєтесь у цю країну та її кухню, а можливо навіть захочете там жити.

Якщо ви шукаєте нерухомість у Болгарії, відвідайте веб-сайт Bulgaria Street. Там ви знайдете фотографії та опис наших пропозицій, в тому числі: нерухомість в Болгарії біля моря на продаж, будинки в Болгарії або квартири в Болгарії та багато інших.