Продаж нерухомістi в Болгарії на первинному і вторинному ринках
Пошук нерухомості

Зимовий відпочинок в Болгарії

Зимовий відпочинок в Болгарії

Зимовий відпочинок в Болгарії пов'язаний з гірськолижними курортами. Банско – красиве місце з чудової зимової природою розташоване в етнографічному заповіднику.

Гірськолижна траса – найсучасніша, з ділянками різної складності. Тут і пологі схили, придатні для початківців любителів гірських лиж, і круті траси, аж до стрімких спусків, для майстрів гірськолижників.

Дивну таємничість найдавнішого курорту Боровець надають зачаровує мовчання величезних сосен і далеких білосніжних гірських вершин. Тут теж є різні класи трас – бігові і гірські, лижні трампліни різних категорій – всього загальна довжина маршрутів складає 40 км.

Сучасний і сонячний зимовий курорт Пампорово своїми пологими гірськолижними спусками ідеально підходить для тих, хто тільки почав освоювати цей вид спорту. Курорт відомий своїми веселими лижними карнавалами в супроводі чудових фольклорних музикантів. Адже згідно з переказами, саме в цих місцях жив давньогрецький співак і музикант Орфей.

Зима в горах супроводжується великою кількістю снігу. Іноді буває морозно (-20), але зазвичай температура коливається в межах від -10 до +20. З-за холодних сибірських антициклонів у горах переважають північний вітер і яскраве сонце.

Всі зимові курорти Болгарії дають можливість доторкнутися до неповторного національного фольклору і самобутньою архітектурою. Вечірній відпочинок в класичних ресторанах може чергуватися з обідом в невеликих етнічних закладах – механах – де-небудь в містечку серед високих гір, з чудовими видами зимової казки.

Своєрідність й вишуканість болгарської кухні, вбрала східні традиції, проявляється в широкому використанні овочів, приправ і ароматних трав. Оригінальність смаку стравам надає особливість технологічної обробки продуктів. М'ясо зазвичай готують у скарі (мангалі) або в духовій шафі. Серед незвичайних м'ясних страв – м'ясо на рожні (кебаб), просолене сушене козяче м'ясо (пастарма). Солодкий перець в самих різних варіантах – обов'язкова складова меню кожного ресторану.

У національній кухні є страви, які готуються традиційно до Нового року – каварма (баранина особливого приготування), на Великдень – козунаки (солодкі паски). На десерт – торти і тістечка, приправлені полуницею, медом, горіхами, фруктами.

Болгарія відома традиційним асортиментом високоякісного сортового вина – білого і червоного. До споконвічно болгарським вин відноситься відоме терпке вино, приготоване з винограду сорту кадарка. Білі вина виготовляють тільки в північній частині Болгарії і п'ють їх в жарку пору. Червоні вина болгарцы люблять більше — розлиті з дубових бочок у глечики, а потім у стаканчики з глини з національним орнаментом, вони п'ють у будь-який час року.

Серед національних міцних напоїв відзначається ракія – він має від 40 до 60 градусів міцності залежно від способу приготування і різний смак (готується з слив, винограду, яблук або груш), і мастика – фортецею понад 40 градусів на основі трави алтейка.

До оригінальних національних сувенірів Болгарії відносяться вишиті у національних орнаментах льняні вироби ручної роботи, косметичні засоби на основі трояндової олії – родзинки Болгарії, різноманітні багаті місцевим колоритом предмети з глини або міді, унікальні шедеври майстрів різьби – дерев'яні шкатулки, тарелі, креативні ляльки в національних шатах.

Автор: www. bulgariastreet.com.ua